It looks like you entered an employee email address, but this is the customer sign-in. Use the link below instead.

Gene's Jewelers Project Profile

Gene's Jewelers, moved into a 2,500-square-foot space in 1970. Over time, the family owners had modernized the exterior facade, but had made only minor renovations to the inside of the store.

Aesthetically, they desired that the walls, floor and ceiling offer a contemporary appeal, but still wanted customers’ immediate visual focus to be drawn to the clocks, crystal and jewelry they sell. In one weekend, they installed more than 1,200 square feet of Celebration™ Metal Ceiling Panels over the existing ceiling. Additionally, they replaced the outdated florescent lighting, with 3-by-20-foot, indirect high-output fluorescent lighting tube.

The result? An understated ceiling that gave the room a classy, clean look, but did not detract from the jewelry cases, and a total cost that was under budget.

download full story

Main Products Used

Celebration™ Metal Canopies

People Involved

Phillips/Sekanick Architects, Inc. Architect

Kim Phillips Lead Architect

Roger Kreps Drywall & Plastering, Inc. Subcontractor

Wholesale Builders Supply Supplier

Lewis Construction General Contractor

Project Scope

2,500-square-foot

Special Factors

Limited budget, need to renovate without closing the store, new ceiling in one weekend,  100-year-old building that had settled